French Deutsch

Obeirut


Libanais
price category:: 60.- and +
Réservation Online Directe
021 349 10 .. <-Afficher No complet
rue Bellefontaine 2 Lausanne Lausanne 1003 46.51653 6.63773
1003 Lausanne



28
Reviews


+ my restos Vote

grade (39 votes)5.32 /
10
cuisine 5.03
atmosphere: 5.89
Visites ce mois: 753

Tags Add Tag



Opening hours

Lu Ma Me Je Ve Sa Di
Midi
Soir
28 comments | add a comment
2012 2011 2010 2009
1-10

Resto ID
Resto ID
medal
1 medals
( 1 comments )
17-Dec-09  Give a medal to this user! Bookmark and Share
The platforms were served cold! The service was very rude and the prices are expensive require!





IP
IP
medal
3 medals
( 1 comments )
09-Dec-09  Give a medal to this user! Bookmark and Share
Setting nice but expensive. The dinner menu is 70 CHF per person and it's pretty simple. Entries are good (though no meat for those that love them!) But the choice of dishes is very limited and not very good (pieces of chicken fat, without spices, with a simple green salad - no top). I was a little disappointed. I would try again to take my choice of mezze, but I fear that the note would not please me! Final point - service friendly but a bit long.




chtill
chtill
medal
1 medals
( 1 comments )
24-Nov-09  Give a medal to this user! Bookmark and Share
Lebanese cuisine autenthique finally, a bunch of flavors, aromas and odors carry us into the final voyage.En coffee white (orange blossom) promises you a sweet night long part is refined and subtle, and very sweet atmosphere lighting intime.les benches remember the spirit of sharing these countries mediterranean conviviaux.Le service is efficient and friendly .. The masters of these places have made every effort to ensure that the client feels bien.Une beautiful terrace where you paschminas waiting for a cigarette break .. gorgeous bouquets short we loved it ... Thanks for this great trip!




NC
NC
medalmedal
141 medals
( 121 comments )
17-Nov-09  Give a medal to this user! Bookmark and Share
In summary: great, good but too expensive. More detail: the decor is actually very successful (in a style that is very well understand that this is the niche "semi-luxury" that is sought). The service is nice but approximate (some mezze made 2 times - having said that, very good point, when we noted the boss came to apologize and said that they were available in too). The mezze are very good (kibbe to fall, two different Tartar sublime, the rest good, only the falafels were dry). The food is more mixed: the beef and lamb were excellent, but the chicken was dry. And attention to drink prices: 7frs 5dl for a bottle of water, 14 francs for a glass of arak, 11 or 12 francs for a Martini glass ... Better to stick to wine, which he, at reasonable prices. Jug of water billed 5fr if one does nothing to drink ... bof bof one hand I understand, but still ...




Smiley
Smiley
medal
1 medals
( 1 comments )
13-Nov-09  Give a medal to this user! Bookmark and Share
Cela fait juste une semaine que le Obeirut a ouvert, donc encore en rodage,. Cela en est-il la cause ou non, mais nous en ressortons avec une impression contrastée.

Le décor ce veut chic dans des couleurs entre le brun et l’or. Cela confère à l’ensemble une atmosphère de calme, d’élégance et de « riche » avec ce je ne sais quoi de « too much »… Le pire de notre soirée aura certainement été la promiscuité. Pour une soirée en amoureux c’était complètement loupé. Nous nous sommes retrouvés à presque partagée la tablée (tellement nos tables était rapprochées) avec nos voisins. Bien que ces deux messieurs étaient fort sympathiques nous ne souhaitons pas nécessairement partagé notre intimité avec eux.

Le service manque encore de précision. Nous avons du redemander du pain ou les cafés à plusieurs reprises et on est venu deux fois prendre notre commande de vin… On se marche encore un peu sur les pieds dans la brigade de service. Le jeune chef de service est très sympathique mais il lui manque un peu d’entregent et de ce petit plus qui lui permettrai de vraiment se fondre dans l’ambiance que les nouveaux propriétaires ont voulu donner à ce lieu. Par contre, on relèvera que si la prise de commande aura demandé un peu d’attente, le service des plats lui est très efficace et rapide.

Venons-en au plus important, la cuisine. Nous avons apprécié la fraicheur des produits. Le persil du Taboulé était parfait et le Moutabal avait une très belle consistance même si niveau gustatif nous en avons déjà dégusté des plus généreux. Par contre, pour établissement qui veut se donner une image d’un certain luxe, servir les mézzès dans des bols en plastique plutôt que dans la terre cuite traditionnels « ça la fait vraiment pas ».

En plat de résistance un Shawarma d’agneau nous ravi. La viande était tendre et juteuse, et les parfums étaient exquis. Finalement côté dessert, bien que les explications de notre serveurs aient été très loin de ce que nous avons eu dans l’assiette (apparemment la formation du personnel n’est pas finie) la qualité et le plaisir était au rendez-vous.

Niveau prix, 14 à 18 Francs par mézzès et 29 pour l’assiette de Shawarma c’est quand-même un peu cher. Evidemment il y a le cadre et une jolie vaisselle (sauf les bols en plastique), mais même si tout cela contribue au dépaysement, on se sent plus dans un resto class d’un grand hôtel de Dubaï que dans le cœur de Beyrouth.

En reprenant le chemin de la maison, on se dit que c’était bon mais que juste pour le plaisir de manger libanais il y a de bien meilleurs plans, rapport qualité/prix à Lausanne.




Restaurateur Access

Not yet a member?
You had 753 visits on this page since the beginning of this month.

Post your menu, specials of the week, pictures and more on your page.

Obtenez votre Rapport Mensuel Gratuit

Informartion

Restaurateur Subscription




Feedback Form